Integritetspolicy

På denna sida sammanfattar vi alla sekretessinformation som kan vara av intresse för dig som besökare.

Personuppgiftsansvarig

Naturvetenskap Sverige handelsbolag är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som hanteras inom ramen för vår tjänst.

Hantering av personuppgifter

Genom att skapa ett konto godkänner du också att följande personuppgifter delvis automatiserat inom EU/EES hanteras av Naturvetenskap Sverige:

  • Ditt namn
  • Din mejladress (så att vi kan kontakta dig)
  • Ditt valda användarnamn
  • Ditt valda lösenord i krypterad form
  • Din postadress (används för att verifiera vilket land du är ifrån)
  • Den IP-adress som användes vid köpet (en andra verifikation om vilket land som vi ska deklarera moms i, vilket krävs av skatteverket)

Dessa personuppgifter sparas i en krypterad databas och kommer inte att delas med tredje part, såvida lagen inte kräver det. Din postadress och din IP-adress kommer automatiskt att tas bort 13 månader efter beställning. Om du slutar logga in på sidan eller om ditt konto upphör tas även restrerande uppgifter automatiskt bort från databasen efter 13 månader.

Ett undantag från detta är namn och e-postadress. Dessa uppgifter sparas i vår bokföring i 7 år plus innevarande år i enighet med bokföringslagen.

Ditt namn, din e-postadress och dina betalningsuppgifter hanteras av PayPal. Vi hanterar inte några bank- eller kortuppgifter. På våra vägnar hanterar Google uppgifter om all webbtrafik på vår sida, bland annat för att generera statistik.

Rättigheter kring personuppgifter

Du har rätt att återkalla ett lämnat samtycke till hantering av dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kan vi inte hantera dina personuppgifter, och ditt användarkonto kommer att tas bort.

Du har rätt att begära ett utdrag på vilka personuppgifter om dig som vi hanterar, inkluderat i maskinläsbart format.

Du kan begära rättelse på felaktiga uppgifter, eller att dina personuppgifter ska tas bort (vilket innebär att vi tar bort ditt användarkonto). Vi kan inte ta bort personuppgifter som krävs för att fullfölja ett avtal med dig, eller som det finns lagkrav på att vi ska behålla.

Du kan även invända mot att vi behandlar vissa personuppgifter, eller begära att vi begränsar användningen av dina personuppgifter.

Alla förfrågningar av den typ som nämns ovan ställs till Naturvetenskap Sverige via kontaktformulär. Om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna i ett klagomål, antingen direkt till oss eller till Integritetsskyddsmyndigheten.

Cookies

Naturvetenskap.org använder sig av cookies, vilket vi också aktivt måste informera om enligt EU-lagstiftning.

Via externa källor har vi Google Adsense och Google Analytics som visar reklam och samlar statistik över besökarantal och liknande. Cookies som fås via Adsense spårar hur du kom till sidan, och även vilka andra sidor med Adsense-reklam som du besöker. För att läsa mer om Googles riktlinjer kring cookies eller stänga av ytterligare informationsinsamling från Google själva kan du klicka här. För att stänga av ytterligare informationsinsamling från företag som använder sig av Adsense kan du klicka här.

Vårt WordPress-system som driver sidan använder också cookies. Detta sker för att förbättra din användarupplevelse, för att hålla koll på om du är inloggad, om du har röstat i våra omröstningar, och så vidare.

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av dem i din webbläsare. Detta kommer att påverka funktionaliteten hos denna och eventuellt andra hemsidor du besöker.

Meddelande via formulär

Meddelanden som skickas via kontaktformulär på hemsidan kommer att innehålla den information som du själv skriver in, men även din IP-adress för att förhindra ett eventuellt missbruk av meddelandefunktionen.

 

Sekretessinformationen uppdaterades senast 2018-05-25.


Artikeln skriven av Matias Ekstrand. Lämna feedback / ställ en fråga.
Publicerad 1 september 2010. Senast uppdaterad 25 maj 2018.

Kommentarer inaktiverade.